Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ

Δευτέρα, 3 Οκτώβριος · 8:00 μ.μ. - 9:30 μ.μ.
Τοποθεσία ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Περισσότερες πληροφορίες
Το βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν
στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος
του Γιάννη Καλπούζου

ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ Εις ταν Πόλιν

τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011, στις 8 μ.μ.,
στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
(Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49, πρώην Πεσ. Μαχητών, Λιβαδειά).

Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το νέο του βιβλίο
και θα συνομιλήσει με το κοινό.

ΠΗΓΗ: FACEBOOK

Παρουσίαση βιβλίου "Άγιοι & δαίμονες" απο τον Γιάννη Καλπούζο

Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος · 8:30 μ.μ. - 11:30 μ.μ.
Τοποθεσία
βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ν.Βουτζάς
Περισσότερες πληροφορίες
Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Καλπούζος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο " Άγιοι και δαίμονες" απο τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Ο Γ.Καλπούζος είχε αποσπάσει το βραβείο αναγνωστών για το προηγούμενο βιβλίο του "Ιμαρέτ" -δείτε φωτογραφίες της περσινής εκδήλωσης-
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και φωτογραφικό υλικό απο την προσωπική συλλογή του συγγραφέα.



ΠΑΠΥΡΟΣ: Είναι ένα βιβλίο που διαβάζω αυτή τη στιγμή από έναν συντοπίτη και εκ των πραγμάτων προικισμένο συγγραφέα. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Καλή ανάγνωση!

ΠΗΓΗ: FACEBOOK









Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Το Βιβλίο Η Δύναμη της Διανοίας

Η Δύναμη της Διανοίας είναι ένα βιβλίο, που ο καθένας το διαβάζει με τον δικό του προσωπικό τρόπο. Επειδή το βιβλίο εκδίδεται με την μορφή ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης, ο κάθε αναγνώστης διαλέγει να διαβάσει ορισμένους τόμους, οι οποίοι συγκροτούν την ατομική του βιβλιοθήκη, δηλαδή την προσαρμοσμένη στις δικές του ανάγκες έκδοση της Δύναμης της Διανοίας.
Με την ανάγνωση του βιβλίου ενεργοποιείται η διάνοια του αναγνώστη και συνδιαλέγεται για θέματα που τον ενδιαφέρουν, με την Συλλογική Διάνοια, που ενέπνευσε το βιβλίο. Η συνομιλία αυτή γίνεται αντιληπτή από τον αναγνώστη ή σαν ξαφνική έμπνευση, ή σαν φρέσκια ιδέα – προφανής λύση σε ένα δυσεπίλυτο πρόβλημά του, ή και σαν ενεργοποιημένη διαίσθηση που ξεμπλέκει προς όφελός του, το κουβάρι σοβαρών προσωπικών του σχέσεων.
Σήμερα η κοινωνία, μέσα από τα στερεότυπα που προβάλλει, τον δημόσιο λόγο που υιοθετεί και το τηλεοπτικό πρόγραμμα που επιλέγει να καταναλώνει, βομβαρδίζει την διάνοια με μεγάλες ποσότητες βλακείας, που την αρρωσταίνουν και την παραλύουν.
Για τον λόγο αυτό οι αναγνώστες της Δύναμης της Διανοίας οφείλουν να προστατεύσουν την ενεργοποιημένη από το βιβλίο διάνοιά τους. Η πιο αποτελεσματική προστασία προκύπτει από την ενεργό συμμετοχή τους στην διαδικτυακή κοινότητα της Κοινωνίας της Γνώσης.
Το βιβλίο «Η Δύναμη της Διανοίας» μπορεί να γίνει για τον αναγνώστη του, ο πιο έμπιστος φίλος και ο πιο ικανός συμπαραστάτης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινής του ζωής.
Με το βιβλίο αυτό ο αναγνώστης βρίσκεται σε διαρκή διάλογο, πράγμα που είναι πρωτοφανές, αλλά καθόλου μεταφυσικό, γιατί βιώνεται συνειδητά και απολύτως φυσικά στην πραγματικότητα, χωρίς ανάγκη διαλογισμού, χωρίς την χρήση οποιασδήποτε ουσίας και χωρίς την ανάγκη διαμεσολάβησης τρίτου προσώπου.
Κάνει καλό και έχει θετικά αποτελέσματα ακόμα και το περιστασιακό διάβασμα λίγων σελίδων. Επειδή όμως είναι λογισμικό και όχι κλασσικό βιβλίο, δεν αποστηθίζεται, αλλά ενεργοποιεί ανώτερες ιδιότητες της διανοίας, που ο αναγνώστης δεν ήξερε ότι διαθέτει. Έτσι, όσο περισσότερο χρόνο του αφιερώνει, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο και τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει.
Η αξιοποίηση του βιβλίου μπορεί να είναι κατ’ αρχήν ατομική υπόθεση του κάθε αναγνώστη του, αλλά η αποτελεσματικότητά του μεγεθύνεται εκθετικά, στο πλαίσιο μιας συλλογικότητας, που συγκροτείται από την Κοινωνία των Αναγνωστών του.

ΠΗΓΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΝΩΣΗΣ

ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ

συγγραφέας  

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ

Εκδοτικός Οίκος : IANOS

 

Σύνοψη

Τα κείμενα που δημοσιεύονται σ’ αυτόν τον τόμο έχουν πολλαπλό ενδιαφέρον. Πρώτα απ’ όλα είναι κείμενα που συνιστούν το λόγο με τον οποίο εκφράζεται ιδεολογικοπολιτικά και διακηρύσσεται η ίδρυση και το ξεκίνημα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών που εμπνεύστηκε, ίδρυσε και έθεσε σε κίνηση ο Μίκης Θεοδωράκης. Είναι επομένως κείμενα τα οποία δίνουν το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα της πανελλήνιας Κίνησης και προσδιορίζουν τον πολιτικό προσανατολισμό και στόχο της. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι αποτυπώνουν το στίγμα στο οποίο βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, όπως αυτό βιώνεται και εκφράζεται από τον ελληνικό λαό. Τα κείμενα αυτά αποτελούν, με άλλες λέξεις, μια πηγαία έκφραση της δραματικότητας και της τραγικότητας της βαθιάς κρίσης που πλήττει το κοινωνικοπολιτικό σύστημα γενικά, όπως αυτή μαστίζει το ελληνικό κράτος και την ελληνική κοινωνία. Τα κείμενα αυτού του τόμου, αποκτούν ακόμη πιο μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της ανθρώπινης προέλευσής τους: αποτελούν μια σύνθεση εμπειρίας μιας ολόκληρης ζωής αγώνων και μιας πηγαίας κραυγής πάθους ενός μεγάλου καλλιτέχνη και αγωνιστή. Είναι προϊόν μιας ζωής εναγκαλισμού καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτικού αγώνα.

ΠΗΓΗ: IANOS

Η πολιτική γονιμότητα της οργής

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 20:00 
IANOS Σταδίου 24

Παρουσίαση βιβλίου

Για το βιβλίο του «Η πολιτική γονιμότητα της οργής», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS,
ο Χρήστος Γιανναράς θα έχει ανοιχτή συζήτηση με τους αναγνώστες του.

Είσοδος ελεύθερη





ΠΗΓΗ: IANOS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...