Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Το Καρναβάλι των Ζώων

Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά που αγαπούν τη μουσική. Στόχος είναι να αποκτήσουν αισθητικό κριτήριο απέναντι στη μουσική.
Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-11. Βασισμένο στη μουσική που έγραψε ο γνωστός Γάλλος συνθέτης Camille Saint-Saëns προάγει την ενεργητική ακρόαση της μουσικής, παρέχει στα παιδιά τις βασικές γνώσεις για κάποια μουσικά όργανα, τους δίνει την ευκαιρία να βιώσουν κάποιες έννοιες της θεωρίας μέσα από ομαδικά παιχνίδια και έχει πληροφορίες για τον κόσμο των ζώων. Προσεγγίζει διαθεματικά ...τους πρωταγωνιστές του «καρναβαλιού» μέσα από την Αστρονομία, την ελληνική γλώσσα και μυθολογία, τα μαθηματικά, το θεατρικό παιχνίδι την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα. Η πλούσια και κατάλληλη για τις ηλικίες αυτές εικονογράφηση κάνει τα παιδιά να ξεφυλλίζουν το βιβλίο με ευχαρίστηση, ενώ ο απλός και κατανοητός τρόπος που είναι γραμμένο τα εισάγει στον όμορφο κόσμο της μουσικής.
Το βιβλίο μπορεί να διδαχτεί στη σχολική τάξη, σε ομαδικά μαθήματα, αλλά μπορεί να αποτελέσει και μια όμορφη συντροφιά στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών.

Η Ευτυχία Τσεσμελή γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Σεπτεμβρίου 1981. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διπλωματούχος Διεύθυνσης Χορωδίας (καθηγήτρια Όλγα Αλεξοπούλου), Διπλωματούχος Σύνθεσης (καθηγητής Στάθης Ουλκέρογλου). Το 2000 πήρε το Πτυχίο Αρμονίας και το 2002 το Πτυχίο Αντίστιξης, σπουδάζοντας με την Όλγα Αλεξοπούλου. Συνέχισε τις σπουδές της με τον Στάθη Ουλκέρογλου παίρνοντας το 2005 το Πτυχίο Φούγκας. Το 2007 πήρε το Πτυχίο του Πιάνου (Άριστα Παμψηφεί, Καθηγήτρια Φωτεινή Τριανταφύλλου).
Από 10 ετών ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο (2 χρόνια) και στη συνέχεια στη Μουσική Σχολή Ν. Ιωνίας. Οι σπουδές της ολοκληρώθηκαν στο Ωδείο του Αγ. Στεφάνου όπου σήμερα είναι Καθηγήτρια Ανώτερων Θεωρητικών και Πιάνου.
Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια Ερμηνείας και Διεύθυνσης Χορωδίας (Andras Kemenes- καθηγητής της Ακαδημίας LISZT της Βουδαπέστης, Borislava Taneva και Theodora Pavlovits -καθηγήτριες της Ανώτατης Ακαδημίας της Βουλγαρίας), Σεμινάρια Παιδαγωγικής Πιάνου (Rita Wagner) και Ψυχολογίας (Χριστίνα Ρασιδάκη) «Εισαγωγή στο μουσικοκινητικό σύστημα Orff» (Θωμάς Κινδύνης).
Στο 2ο Διεθνές Συμπόσιο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρεθύμνου (Ιούνιος 2011) πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο με δραστηριότητες που άντλησε από τα δύο μουσικοπαιδαγωγικά βιβλία “Ο Πέτρος και ο Λύκος” και “Το Καρναβάλι των Ζώων”(εισήγηση με θέμα «Πώς τα Παιδιά Βιώνουν τις Moυσικές Έννοιες μέσα από το Παιχνίδι-Μια Διαθεματική Προσέγγιση με άξονα τη Μουσική»).
Τον Μάιο του 2011 διοργάνωσε Βιωματικό Σεμινάριο-Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Πέτρος και ο λύκος-Μουσικές περιπλανήσεις στο παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ» στην Α’ Συνάντηση Φιλαναγνωσίας που πραγματοποιήθηκε στο Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Σχολή Χατζήβεη. Το Μάιο του 2008 και το Μάιο του 2009 ήταν Εισηγήτρια στο Β’ και αντίστοιχα στο Γ' Πανελλήνιο Συνέδριο για το παιδικό τραγούδι (που διοργάνωσε ο ΠΑ.Σ.ΔΙΕ.ΧΟ.Σ.- Πανελλήνιος Σύλλογος Διευθυντών Χορωδιακών και Οργανικών Συνόλων).
Από το 2005 διδάσκει στην Πρωτοβάθμια Ιδιωτική Εκπαίδευση. Είναι Μαέστρος Παιδικών, Νεανικών και Γυναικείων Χορωδιών και έχει διδάξει Πιάνο και Ανώτερα θεωρητικά σε διάφορα Ωδεία. Συνεχίζει τις σπουδές της για το Δίπλωμα Σύνθεσης.
Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις με διάφορα μουσικολογικά και μουσικά θέματα:
1) Claude Debussy-έργα για πιάνο-μουσικολογική ανάλυση των έργων που παίχτηκαν στη συναυλία.
2) Johan Sebastian Bach, το Μπαρόκ στη μουσική- προσέγγιση στην τέχνη του Μπαρόκ μέσα από τη μουσική του Μπαχ-ανάλυση των έργων που παίχτηκαν στη συναυλία.
3) The Beatles, συναυλία- αφιέρωμα στο γνωστό συγκρότημα- τραγούδησε η Νεανική Χορωδία της Λυκόβρυσης επιλεγμένα τραγούδια των Μπιτλς, τα οποία έχει επεξεργαστεί ο Στάθης Ουλκέρογλου για δίφωνη χορωδία.
Στη συγγραφική της δραστηριότητα υπάρχει το βιβλίο με τίτλο «ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ- ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» (έκδοση Δήμου Νέας Ιωνίας- κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2005), σε συνεργασία με τους Στ. Ουλκέρογλου και Π. Αμελίδη, καθώς και το μουσικοπαιδαγωγικό βιβλίο με τίτλο "Ο Πέτρος και ο λύκος-Μουσικές περιπλανήσεις στο παραμύθι του Σεργέι Προκόφιεφ" (εκδόσεις Φίλιππος Νάκας, κυκλοφόρησε το Μάιο του 2010) το οποίο απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και το έγραψε σε συνεργασία με την Κωνσταντίνα Δασκαλάκη. Το 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο "Το Καρναβάλι των Ζώων-Μουσικές περιπλανήσεις στο έργο του Σαιν-Σανς" από τον εκδοτικό οίκο Φίλιππος Νάκας.
Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διευθυντών Χορωδιακών και Οργανικών Συνόλων (ΠΑ.Σ.ΔΙΕ.ΧΟ.Σ), ένας σύλλογος που ιδρύθυκε με την πρωτοβουλία του Συνθέτη και Μαέστρου κ. Στάθη Ουλκέρογλου και διοργανώνει κάθε χρόνο επιτυχώς το Πανελλήνιο Συνέδριο για το Παιδικό Τραγούδι.


Η Ισμήνη Κορωνίδη γεννήθηκε στην Αθήνα οπού και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο . Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα Digital Tectonics στη Βαρκελώνη , UPC. Έχει εργαστεί στο πλάι του διεθνούς φήμης Αρχιτεκτονα Massimiliano Fuksas στη Ρώμη συμμετέχοντας σε project όπως το σχεδιασμό και διακόσμηση των κατάστημάτων Armani 5th Avenue New York 2009, και Benetton Roma 2008. Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα και έχοντας πάντα ενδιαφέρον για τις εικαστικές τέχνες είναι τώρα τελειόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών τεχνών στην Αθήνα, στο τμήμα Ζωγραφικής. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις όπως στη XI Venice Biennale of Architecture στο project Hyperhabitat σε συνεργασία με τους Guallart Architects και το MIT The center for bits and atoms. Επίσης ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο σαν σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας του ΕΜΠ για 3 χρόνια ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει τις σπουδές της στα ανώτερα θεωρητικά της Μουσικής στο Εθνικό ωδείο Αθηνών. Στον ελεύθερό της χρόνο εικονογραφεί παιδικά βιβλία.

www.v26architects.com
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...