Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρουσίαση του βιβλίου «Λόγια Γυμνά»
της Σίσσυς Σιγιουλτζή-Ρουκά στον ΙΑΝΟ (Μεταμορφώσεως 24 Καλαμαριά).


Την Τρίτη 10 Μαΐου 2011, ώρα 19.30 το απόγευμα, στον ΙΑΝΟ (Μεταμορφώσεως 24 Καλαμαριά) η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά παρουσιάζει το βιβλίο της «Λόγια Γυμνά», εκδόσεις ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ. Θα μιλήσουν οι Χριστίνα Ταχιάου, δημοσιογράφος, Καλλιόπη Χίου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Οι επιχειρηματίες, Αχιλλέας Τριανταφυλλίδης και Μαριάννα Τσαμακδά συνομιλούν και διαβάζουν αποσπάσματα του βιβλίου. Θα προλογίσει ο Γρηγόρης Αποστολόπουλος, σκηνοθέτης. Συντονίζει η Καλλιόπη Γεωργιάδου.
Ένα βιβλίο που αγγίζει τις πιο βαθιές πτυχές της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης και δη της γυναικείας. Λόγια γυμνά. Μια απόδραση. Ωμά, αισθησιακά. Το κορμί χάνεται στο νου. Η ψυχή κλυδωνίζεται στου πόθου τη δίνη. Η σκέψη αιχμαλωτίζεται στην κάψα του σώματος.  Μέρη απόκρυφα ξεγυμνώνονται λυσσασμένα. Μια γυναίκα. Παρθένα. Κολασμένη. Τιμωρός. Αθώα, διεστραμμένη. Η ροδαλή ηλικία των 15, άγουρη στα 18, βάφεται κόκκινη στα 21, λάβα χύνεται στα 30. Η αγωνία γίνεται βάσανο. Ο ιδρώτας σβήνει κάθε ίχνος υπομονής. Η σάρκα ξεσκίζεται. Μια κραυγή. Αχόρταγα συναισθήματα. Αιώνιες αναμνήσεις.
Αυτοτελείς εξομολογήσεις παθιασμένων γυναικών. Μοιραία συναισθήματα. Αποκαλυπτικές μαρτυρίες γένους θηλυκού. Βιωματικές φωνές πόθου.

Η συγγραφέας, Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι προικισμένη με πολυπολιτισμικές ρίζες, διακριτές στο γράψιμο της. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, υποψήφια διδάκτωρ του ΑΠΘ, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών και απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Έζησε και εργάστηκε στο εξωτερικό, μιλάει και γράφει στη Γαλλική, Αγγλική, Ιταλική και Βουλγαρική γλώσσα. Σήμερα, ζει παντρεμένη στη Θεσσαλονίκη και είναι στέλεχος μεγάλου Ομίλου Εταιρειών Υγείας. Το βιβλίο «Λόγια Γυμνά» αποτελεί το πρώτο της συγγραφικό έργο.  Η ίδια διατηρεί το 
blog www.logiagymna.blogspot.com

 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...