Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Στα Γιάννενα “Λίγο πριν τα σύννεφα” Δευτέρα 20 Ιουνίου και 8.30 μ.μ. «Συνεδριακό Κέντρο»


Στα Γιάννενα και στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Περιφέρειας Ηπείρου (Ναπολέοντος Ζέρβα 28 – 30, στοά ΣΑΡΚΑ, 2ος όροφος) παρουσιάζεται τη Δευτέρα 20 Ιουνίου και ώρα 8.30 το απόγευμα το μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Λίγο πριν τα σύννεφα», που κυκλοφόρησε τον Απρίλη από τις εκδόσεις  Εμπειρία Εκδοτική.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννης Παπαδημητρίου, Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου, και ο Απόστολος Μπενάτσης, καθηγητής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Άννα Δερέκα, Πρόεδρος της  Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού  Ιωαννίνων, η πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγραφέων Ηπείρου (Ε.Λ.Σ.Η.) και η Βούλα Βλάχου, διευθύντρια του 3ου Λυκείου Άρτας και Γενική Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης».
Την εκδήλωση διοργανώνουν η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (Ε.Λ.Σ.Η.), ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ιωαννίνων και οι εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική.
Το μυθιστόρημα «Λίγο πριν τα σύννεφα», σημειώνει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Σταματόπουλος «είναι ένα πολιτικό βιβλίο, δεν υπερτερεί όμως η πολιτική, αλλά η λογοτεχνία. Και τούτο δεν είναι οξύμωρο. Οι ήρωες μας εισάγουν στο προσωπικό τους δράμα, αλλά ταυτόχρονα και στη νεότερη πολιτική ιστορία, από τη Μικρασιατική καταστροφή ως τις μέρες μας. Μπορεί το γίγνεσθαι να φαίνεται βιωματικό, ως λογοτεχνική δομή, είναι εντούτοις ενταγμένο στο ευρύτερο γίγνεσθαι της πολιτικής ζωής της χώρας των τριών τελευταίων δεκαετιών, κρίσιμων για τη διαμόρφωση κουλτούρας, ιδεολογίας, συμπεριφοράς. Προσωπικό και πολιτικό εναλλάσσονται θαυμάσια, μέσα, μάλιστα, από το εύρημα να ομιλεί ο ήρωας μέσω της ηρωίδας και το αντίστροφο».
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...