Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Διεθνές Συνέδριο για τον Α. Παπαδιαμάντη

Με επιτυχία, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 οι εργασίες του πρώτου κύκλου του Γ΄ Διεθνούς Συνεδρίου για τον Παπαδιαμάντη που έγιναν στη Σκιάθο.
Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος δίνοντας την αίγλη που πρέπει στις τιμές που αποδίδονται αυτή τη χρονιά στον έργο του ιδιόμορφου και σπουδαίου λογοτέχνη.
Οι συμμετοχές ήταν πολλές και όπως έλεγαν οι διοργανωτές «πολύ υψηλότερες σε ποιότητα από αυτές του προηγούμενου Β΄ Διεθνούς Συνεδρίου». Η αίθουσα συνεδρίων του Skiathos Palace, που φιλοξένησε αφιλοκερδώς τις εργασίες του συνεδρίου, ήταν πάντα γεμάτη ενώ αίσθηση έκανε η παρουσία αρκετών μαθητών από το Λύκειο του νησιού.
Oi εισηγήσεις ήταν επίσης πολλές και κυμάνθηκαν σε πολλά πεδία. Ανάμεσα τους ξεχώρισαν η ομιλία του π. Λάμπρου Καμπερίδη από τον Καναδά, ο οποίος παρουσίασε το μεταφραστικό έργο του Παπαδιαμάντη ως μια «μετάφραση του κόσμου», επίσης οι ομιλίες της Μαίρης Λεφάκη και της Δώρας Μέντη για την Αθήνα του Παπαδιαμάντη, οι πολλές ομιλίες για την παρουσία της γυναίκας στον παπαδιαμαντικό κόσμο (Μαρία Γκασούκα κ.ά), οι συσχετισμοί που έκαναν ο Κ. Κουτούμπας και ο Δ. Δ. Τριανταφυλλόπουλος για το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με αυτό του συγγενούς του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη κ. ά.
Το δεύτερο μέρος του Γ΄ Διεθνούς Συνεδρίου θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2011 στο Μέγαρο Μουσικής «Ο Παπαδιαμάντης μεταφράζων και μεταφραζόμενους» με πολλές ελληνικές και ξένες παρουσίες.

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...