Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΔΡΑΣΕΙΣ 2011

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης συνεχίζουν τις δράσεις τους για το 2011.
Τιμή στον Γιάννη Τζανή και τον  Πέτρο Μπέσπαρη
Τον προγραμματισμό των δράσεων του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης  καθώς και το έργο των βραβευθέντων από την Ακαδημία Αθηνών Θεσσαλονικέων λογοτεχνών, Γιάννη Τζανή και Πέτρου Μπέσπαρη παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη τύπου τα διοικητικά συμβούλια του Συνδέσμου και του Κέντρου.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολίκης Ευρώπης κ. Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου  αναφορικά με τη βράβευση των Γιάννη Τζανή και Πέτρο Μπέσπαρη από την Ακαδημία Αθηνών τόνισε:
«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για τον πνευματικό κόσμο  της Θεσσαλονίκης  αλλά και ειδικότερα για  το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης που ο Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Γιάννης Τζανής  και το μέλος Πέτρος Μπέσπαρης τιμήθηκαν από την ακαδημία Αθηνών για το εξαιρετικό τους πόνημα, για το βιβλίο τους «Η λογοτεχνική δημιουργία της Βόρειας Ελλάδας, 1875-2007», των εκδόσεων ΜΠΙΜΠΗΣ. Άξιζαν αυτήν την διάκριση και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και μεράκι να προσφέρουν στον πολιτισμό και το βιβλίο».
Στη συνέχεια ο κ. Μπαρμπουνάκης αναφέρθηκε  στον προγραμματισμό των δράσεων του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πάνω από 30 χρόνια ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με επίκεντρο το Φεστιβάλ Βιβλίου και τον Πνευματικό Μάιο, δημιούργησε θεσμούς, δράσεις και πρωτοβουλίες για το Βιβλίο και τον Πολιτισμό. Σταθμό στην πορεία του Σ.ΕΚ.Β.Ε. αποτελεί η ίδρυση του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης που έχει ως στόχο την γνωριμία, συνεργασία και αλληλεγγύη των συγγραφέων, εκδοτών και μεταφραστών της Βαλκανικής, την έκδοση κοινών ποιοτικών βαλκανικών έργων καθώς και τη θέσπιση του Βαλκανικού Βραβείου Λογοτεχνίας ΑΙΜΟΣ. Η μέχρι σήμερα πορεία, το έργο και η απήχηση όλων των θεσμών, δράσεων και πρωτοβουλιών  τόσο του Συνδέσμου Εκδοτών όσο και του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου,  έχουν καταξιώσει τον Σύνδεσμο  και το Κέντρο στη συνείδηση των πολιτών, ως τους πιο δραστήριους  και ζωντανούς  φορείς  Πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο για το βιβλίο, τη φιλαναγνωσία και τον πολιτισμό. Για φέτος για το
2011 έχουμε  προγραμματίσει τις εξής δράσεις:
Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
20η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
6η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ
22η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ - ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
KΑ΄ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΪΟΣ «Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΉ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
30ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Η ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»
16ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ & ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΕΚΘΕΣΗ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΙΒΛΙΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 30η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΟΦΙΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 56η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ
V ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΙΜΟΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΟ “MONEY SHOW” – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...