Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

e-DRUGS, του Θοδωρή Καραγεωργίου

Τίτλος: e-DRUGS
Συγγραφέας: Θοδωρής Καραγεωργίου
Κατηγορία: Διηγήματα
Σελ.: 176
Ημερομηνία 1ης έκδοσης: Μάρτιος 2010
Εκδόσεις: Κέδρος
ISBN: 9789600436846


Τι συνέπειες μπορεί να έχει η αλόγιστη χρήση του διαδικτύου στη ζωή μας; Πώς οι χρήστες συχνά πέφτουν ανυποψίαστοι στην παγίδα του εθισμού; Έχουμε ίσως να κάνουμε με ένα διαφορετικού τύπου ναρκωτικό της σύγχρονης εποχής;

Κλινικές απεξάρτησης, έφηβοι που ζουν σε έναν κόσμο φανταστικό, διεστραμμένοι ενήλικες, chatrooms και έρωτες ψηφιακοί, αλλά και απομόνωση, εκδίκηση, βία και εθισμός συνθέτουν το τοπίο μιας μάλλον κοντινής πραγματικότητας.

Ένας πολλά υποσχόμενος πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας ερευνά τις επιπτώσεις ενός σύγχρονου κοινωνικού φαινομένου.

«(…) Κάποια στιγμή το περιοδικό μου αποφάσισε να κάνει ένα θέμα για τις νέες κλινικές απεξάρτησης από το διαδίκτυο, που άνοιγαν η μία μετά την άλλη το τελευταίο διάστημα, και ο εκδότης το πρότεινε σ’ εμένα μαζί με ένα ταξίδι σε μία από τις κλινικές αυτές. Δέχτηκα το επόμενο δευτερόλεπτο. Για τρεις ολόκληρες μέρες θα έμενα σε μια συγκεκριμένη κλινική. Ετοίμασα λοιπόν μια μικρή βαλίτσα με λίγα ρούχα, πήρα μαζί μου στυλό, τετράδια μαγνητοφωνάκι, αρκετές κασέτες και έφυγα για το Φράιμπουργκ της Γερμανίας.»


Λίγα λόγια για το συγγραφέα:
Ο Θοδωρής Καραγεωργίου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1981. Έχει σπουδάσει νομικά στο πανεπιστήμιο Metropolitan του Λονδίνου. Στη συγγραφή τον οδήγησε η παρατήρηση της ζωής, της συμπεριφοράς και της εξωτερίκευσης του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου. Το e-Drugs είναι το πρώτο του βιβλίο.
 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://matiagr.blogspot.com/2010/03/e-drugs.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...