Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Δημιουργικές διαδρομές για παιδιά


Σάββατο 1 Ιουνίου, ώρες 11:00 – 13:00 : Εργαστήρι σπιτικών γλυκισμάτων «η ωραία Ελλάς»!!

Υποδεχόμαστε τον Ιούνιο και το καλοκαίρι με πολύ γλυκιά διάθεση! Στο εργαστήριο παραδοσιακών και σπιτικών γλυκισμάτων θα ανοίξουμε το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς και το Βιβλίο του Τσελεμεντέ για να φτιάξουμε το δικό μας παγωτό, δροσερά γλυκίσματα και χειροποίητη γρανίτα. Κι ακόμη θα ετοιμάσουμε σπιτική παραδοσιακή μαρμελάδα με φρούτα εποχής. Όσο για τους γονείς μας θα τους κεράσουμε γλυκό υποβρύχιο για να ξαναγίνουν μαζί μας παιδιά!!!

Σάββατο 8 Ιουνίου, ώρες 11:00 -13:00 – Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) 
«Η Μεσόγειος γύρω μας! – ζώα που απειλούνται σε αέρα, στεριά και θάλασσα» : Τι θα μας έλεγε στα αλήθεια ένα δελφίνι αν μπορούσε να μιλήσει τη γλώσσα μας; Τι φοβάται η νανόχηνα, που κάνει τη φωλιά του ο πελαργός, ποιες λιχουδιές αγαπά η αρκούδα; Κι εμείς τι ξέρουμε για τις συνήθειές τους, τις ανάγκες τους και τους κινδύνους που περνούν; Αυτά και άλλα πολλά θα ανακαλύψουμε μέσα από ένα διαδραστικό περιβαλλοντικό παιχνίδι που ετοιμάσαμε για τους μικρούς μας φίλους. Γιατί όλα τα πλάσματα που ζουν γύρω μας θέλουν να τα θυμόμαστε κάθε μέρα!
Σάββατο 15 Ιουνίου, ώρες 11:00 -13:00
«Καλοκαιρινά ταξίδια!!» : Ένα διασκεδαστικό εργαστήριο για να υποδεχθούμε το καλοκαίρι και τις διακοπές που ξεκινούν! Ετοιμάζουμε καραβάκια για να ταξιδέψουν τα όνειρά μας. Φτιάχνουμε πρωτότυπα φουρφούρια κι ένα μπρελόκ για τα κλειδιά μας και κρατάμε στη μνήμη μας μια υπέροχη χρονιά! Και ακόμα ετοιμάζουμε για σας μικρές χαρούμενες εκπλήξεις!

Συνδρομή για κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 5 € (προσφέρεται υγιεινό δεκατιανό)

Δυνατότητα συμμετοχής: έως 15 παιδιά.
Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή: 2310 236 344 και 6978 383064, ώρες 11:00-14:00 και 18:00-21:00
Διεύθυνση: Παπαμάρκου 8, περιοχή Άθωνος (1η παράλληλος πάνω από την Ερμού).
Info: www.sxediastinpoli.gr
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούν εθελοντές παιδαγωγοί της «Σχεδίας στην πόλη».

Η συνδρομή σας διατίθεται στην υποστήριξη των εθελοντικών μας προγραμμάτων για παιδιά και νέους/ες με ιδιαίτερες δυσκολίες σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις της πόλης μας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...