Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 1 Απριλίου και ώρα 8:30 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης», η Ηπειρωτική Εταιρεία Πολιτισμού, Τεχνών και Επιστημών (Ηπ. Ε. Πο. Τ. Ε.) διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Ιωάννας Καρυστιάνη «Τα Σακιά», υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε. Κε. Βι.).
Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Άγγελος Καλαφάτης, πρόεδρος της Ηπ. Ε. Πο. Τ. Ε. Ακολούθως, η συγγραφέας και ο Νίκος Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Ηπ. Ε. Πο. Τ. Ε. και Καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου, θα μιλήσουν για το έργο της και το νέο της βιβλίο.
Η Ιωάννα Καρυστιάνη γεννήθηκε στα Χανιά, έλκει όμως την καταγωγή της από τη Μικρά Ασία. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, δεν έχει ωστόσο ουσιαστικά ασκήσει το επάγγελμα του δικηγόρου. Έχει εργαστεί ως σκιτσογράφος σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά, ενώ εξέδωσε και τα βιβλία σκίτσων «Με γκρι και γκρίζο» και «Ένα σκίτσο στο τσεπάκι». Το 1994 έκανε δυναμική είσοδο στη λογοτεχνία με τη συλλογή διηγημάτων «Η κυρία Κατάκη». Από τότε, έχει μια πολύ δημιουργική πορεία με τα βιβλία «Μικρά Αγγλία», «Κουστούμι στο χώμα», «O άγιος της μοναξιάς», «Σουέλ» και «Τα σακιά».
Έχει επίσης συγγράψει το σενάριο της ταινίας «Νύφες» και συμμετείχε στο σενάριο της ταινίας «Ψυχή βαθιά», σε σκηνοθεσία του συζύγου της Παντελή Βούλγαρη. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, με το βραβείο μυθιστορήματος του περιοδικού «Διαβάζω» και με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...