Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Συγγραφείς: ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΑΥΤΖΗΣ και ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ
εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Το βιβλίο έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών και αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση οικολογικών διακοπών, που στόχο έχει να συντροφέψει ευχάριστα το μαθητή του Νηπιαγωγείου σε όλη τη διάρκεια του χρόνου: τα Σαββατοκύριακα, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και, φυσικά, το καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα βιβλίο δραστηριοτήτων, που συνδυάζει την ψυχαγωγία με τη γνώση και απευθύνεται στα νήπια και στους γονείς οι οποίοι θέλουν: να είναι προετοιμασμένα τα παιδιά τους κατά τη φοίτησή τους στο Νηπιαγωγείο, να απασχολούνται δημιουργικά στον ελεύθερο χρόνο τους, να εμπεδώσουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσα από ποικίλες ασκήσεις επανάληψης. Σε κάθε περίπτωση τα παιδιά, με συντροφιά τους φίλους τους, τα ζώα, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, καλούνται να αντιμετωπίσουν κάποιο οικολογικό ζήτημα. Μέσα από διάφορες δραστηριότητες -σπαζοκεφαλιές, αριθμόλεξα, λαβύρινθους, κρυπτόλεξα, γλωσσικές και μαθηματικές ασκήσεις- μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα γράμματα και τους αριθμούς, ενώ έρχονται σε επαφή με γλωσσικές και μαθηματικές έννοιες, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την οικολογική τους συνείδηση.


ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ: Α΄ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Το βιβλίο έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών και τις νέες θεωρίες της ψυχοπαιδαγωγικής και ψυχοκοινωνιολογίας, και αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση οικολογικών διακοπών που στόχο έχει να συντροφέψει ευχάριστα το παιδί της Α' τάξης του Δημοτικού σε όλη τη διάρκεια του χρόνου: τα Σαββατοκύριακα, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και, φυσικά, το καλοκαίρι. Είναι ένα βιβλίο δραστηριοτήτων που συνδυάζει την ψυχαγωγία με τη γνώση και απευθύνεται στα παιδιά και στους γονείς οι οποίοι θέλουν: να είναι προετοιμασμένα κατά τη φοίτησή τους στην Α'' τάξη του Δημοτικού, να απασχολούνται δημιουργικά στον ελεύθερο χρόνο τους, να εμπεδώσουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσα από ποικίλες ασκήσεις επανάληψης. Τα παιδιά, παρέα με τους φίλους τους, τα ζώα, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, μπλέκουν σε απίθανες περιπέτειες και καλούνται να επιλύσουν διάφορα οικολογικά ζητήματα. Παράλληλα, μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, αριθμόλεξα και γλωσσικές και μαθηματικές ασκήσεις, αποβάλλουν το άγχος του σχολείου, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους ταυτόχρονα με την οικολογική τους συνείδηση.

ΤΡΙΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ: Β΄ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Οι «Οικολογικές Διακοπές για όλο το χρόνο» είναι μια εναλλακτική πρόταση οικολογικών διακοπών που σχεδιάστηκαν σύμφωνα με τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών και τις σύγχρονες θεωρίες της Ψυχοπαιδαγωγικής και Ψυχοκοινωνιολογίας. Ο στόχος τους είναι να συντροφέψουν ευχάριστα το παιδί της Β΄ τάξης του δημοτικού σε όλη τη διάρκεια του χρόνου: τα Σαββατοκύριακα, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και φυσικά το Καλοκαίρι. Είναι ένα βιβλίο δραστηριοτήτων που συνδυάζει την ψυχαγωγία με τη δημιουργικότητα και το παιχνίδι με τη γνώση. Απευθύνεται στα παιδιά που οι γονείς τους τα θέλουν προετοιμασμένα κατά τη φοίτησή τους στη δευτέρα τάξη του δημοτικού, θέλουν να απασχολούνται δημιουργικά στον ελεύθερο χρόνο τους ή που χρειάζονται επιπλέον ασκήσεις επανάληψης, εμπέδωσης και εμπλουτισμού των γνώσεών τους. Ξεναγοί και σ’ αυτό το τρίτο βιβλίο είναι τρεις συμπαθέστατοι φίλοι από το ζωικό βασίλειο που κινδυνεύουν με εξαφάνιση και φυσικά ο Ίωνας και Έλια. Και τα παιδιά ακολουθώντας τους ήρωες-ξεναγούς αναλαμβάνουν επικίνδυνες αποστολές και καλούνται να επιλύσουν διάφορα οικολογικά ζητήματα. Παράλληλα μέσα από το παιχνίδι και τις ευχάριστες και προπαντός απελευθερωτικές δραστηριότητες, όπως κρυπτόλεξα, αριθμόλεξα, σταυρόλεξα, ακροστιχίδες, αινίγματα αλλά και τις υπόλοιπες γλωσσικές και μαθηματικές ασκήσεις οξύνει το νου, διευρύνει και τελειοποιεί το λόγο του και φυσικά αναπτύσσει την οικολογική του συνείδηση. 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...