Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ατζέντα εκδηλώσεων

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου



ΑΘΗΝΑ
20:00 ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ (Λεωφ.Συγγρού 387)
Βραδιές βιβλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Παρουσίαση του βιβλίου «Τι θα έβλεπε η Αλίκη στη χώρα των φυτών» του Γιώργου Μανέτα από τις Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης. Θα μιλήσουν οι: Κώστας Θάνος, καθ. Βιολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Μπουράνης, καθ.Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού ΠΑ και ο συγγραφέας, καθ. Βιολογίας του ΠΠ.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου



ΑΘΗΝΑ
18:00 – 19:00 ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (Νεοφύτου Δούκα 4)
Παρουσίαση του έργου της Λένας Διβάνη με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο «Ένα πεινασμένο στόμα» από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ.
19:00 ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)
Παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Καραβά «Μακάριοι οι κατέχοντες την γην. Γαιοκτητικοί σχεδιασμοί προς απαλλοτρίωση συνειδήσεων στη Μακεδονία 1880 – 1909» από τις εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟΡΑΜΑ. Θα μιλήσουν οι: Σία Αναγνωστοπούλου, Λεωνίδας Εμπειρίκος, Τάσος Κωστόπουλος, Ανδρέας Λυμπεράτος. Τη συζήτηση θα συντονίσει το Στρατής Μπουρνάζος.
19:30 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΚΕΤΕ (Ομήρου 14-16)
Παρουσίαση του βιβλίου «Επιστολές σε έναν νεαρό ποιητή» του Ράινερ Μαρία Ρίλκε σε μετάφραση και επίμετρο του Αλέξανδρου Ίσαρη, από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ. Θα μιλήσουν η Δήμητρα Χριστοδούλου, ποιήτρια και ο Στέλιος Ράμφος, συγγραφέας.
20:00 ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Ηρακλείτου 10, Κολωνάκι)
Παρουσίαση του βιβλίου της Νίκης Μαραγκού «Γεζούλ» από τις εκδόσεις της ΕΣΤΙΑΣ. Θα μιλήσουν οι Αικατερίνη Κουμαριανού, ιστορικός και η Ελένη Αντωνιάδου, φιλόλογος.
20:30 ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24)
Παρουσίαση του βιβλίου των Φαρούκ Τουντζάι και Μαρίας Σκιαδαρέση «Ναστρεντίν Χότζας, ιστορίες και χωρατά από τη Μικρά Ασία και τον ελλαδικό χώρο», έκδοση του Κέντρου Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμού. Θα μιλήσουν η Έλενα Χουζούρη, συγγραφέας και Τάσος Ψαρράς, σκηνοθέτης.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου



ΑΘΗΝΑ
17:00 ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ (Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Παρουσίαση του βιβλίου «Τα ξωτικοπάπουτσα» της Μαρίας Γαïτάνου από τις εκδόσεις ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ. Μαζί με την συγγραφέα θα είναι η εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Μαρίνα Βήλλου.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
19:00 ΙΑΝΟΣ (Αριστοτέλους 7)
Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στεφανάκη «Θα πολεμάς με τους θεούς» από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Θα μιλήσει ο Κωνσταντίνος Γουσίδης, συγγραφέας.


Σάββατο 19 Φεβρουαρίου



ΑΘΗΝΑ
12:00 ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 5 ΕΤΩΝ
Παρουσίαση του βιβλίου «Ο κώδικας του κοντού δράκου» του μουσικοπαιδαγωγού και συγγραφέα Παναγιώτη Τσιρίδη από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
12:00 ΙΑΝΟΣ (Αριστοτέλους 7)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Κάλεσμα για μικρά και μεγάλα παιδιά από τον συγγραφέα του «Τριγωνοψαρούλη» (ΠΑΤΑΚΗΣ) Βαγγέλη Ηλιόπουλο για να εικονογραφήσουν τον αγαπημένο ήρωα.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου


ΑΘΗΝΑ
19:00 Βιβλιοπωλείο Ad Libitum (Νικοδημείας 18)
Παρουσίαση του βιβλίου της Σέβης Τηλιακού «Αν είχες φύγει πιο νωρίς» από τις εκδόσεις ΜΕΛΙΧΡΥΣΟΣ. Θα μιλήσει η συγγραφέας Εύα Λιανού – Πετροπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...