Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PHOTOREADING & ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ

Το Photoreading (ΦΩΤΟΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΦΩΤΟΔΙΑΒΑΣΜΑ) είναι ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης της μάθησης.
Το σύστημα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαβάσουμε γρήγορα από ένα e-mail, μια εφημερίδα, ένα βιβλίο για απόλαυση μέχρι και βιβλία με δύσκολο τεχνικό υλικό, δηλαδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε τυπωμένο υλικό ή μέσω υπολογιστή.

Βασίζεται στις τελευταίες ανακαλύψεις που αφορούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο και συνθέτει πολλούς διαφορετικούς τρόπους διαβάσματος.

Μέχρι σήμερα έχει ανακαλυφθεί ότι o αποτελεσματικότερος τρόπος για να αποθηκεύονται οι πληροφορίες στην μακροπρόθεσμη μνήμη μας είναι η επανάληψη. Το σύστημα του Photoreading (ΦΩΤΟΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΦΩΤΟΔΙΑΒΑΣΜΑ) αποτελείται από πέντε βασικά βήματα με τα οποία, γίνεται μία σταδιακή και επαναλαμβανόμενη έκθεση στις πληροφορίες και ταυτόχρονα ταξινόμηση και οργάνωση στο διάβασμα, εύκολα και γρήγορα.

Είναι ένα τριήμερο πρόγραμμα κατά την διάρκεια του οποίου μαθαίνουμε βήματα και συγκεκριμένες τεχνικές αναλόγως με το τι υλικό θέλουμε να διαβάσουμε και τι αποτέλεσμα θέλουμε να έχουμε, δηλαδή αν θέλουμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο για απόλαυση χρησιμοποιούμε διαφορετική τεχνική από ένα βιβλίο που χρειάζεται να αποστηθίσουμε. Μαθαίνουμε λοιπόν όλους τους πιθανούς τρόπους προσέγγισης των πληροφοριών.

Το μάθημα γίνεται μέσα σε ευχάριστο, ελαφρύ κλίμα και μέσα από το παιχνίδι που έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται το άγχος και ο ανταγωνισμός. Αποδεδειγμένα όταν μαθαίνουμε κάτι καινούριο ευχάριστα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερη προσπάθεια.

Τα αποτελέσματα του συστήματος αμέσως μετά το σεμινάριο είναι να μπορείς να:
1. να διαβάζεις μέχρι και 10 φορές γρηγορότερα
2. να ταξινομείς και να διατηρείς στη μνήμη σου ό,τι διαβάζεις
3. να διατηρείς την συγκέντρωσή σου απόλυτη
4. να κάνεις το διάβασμα ευχάριστη διαδικασία, ελέγχοντας το στρες
5. να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα μειώνοντας τον χρόνο της μελέτης σου


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ PHOTOREADING


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...