Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Το Νέο Kindle Είναι Εδώ. Ζήτω Το Νέο Kindle!

Η Amazon.com ανακοίνωσε δύο νέα μοντέλα της γνωστής και πετυχημένης σειράς e-book readers. Οι διαφορές των δύο αφορούν τη σύνδεσή τους στο Ίντερνετ, αφού το πιο φτηνό έχει μόνο WiFi ενώ το ακριβότερο έχει και τη δυνατότητα να «μπαίνει» σε δίκτυο 3G.

Εξωτερικά είναι ίδια μεταξύ τους, αλλά η συσκευή διαφέρει αρκετά από τις παλαιότερες εκδόσεις. Πιο μικρή (αν και έχει την ίδια 6'' οθόνη με τα παλαιότερα μοντέλα), πιο ελαφριά (σχεδόν το ένα τρίτο του βάρους του iPad) και με μία εκπληκτική μπαταρία, που σύμφωνα με τους κατασκευαστές -αλλά και το engadget- αντέχει περίπου ένα μήνα χωρίς να είναι ενεργοποιημένο το WiFi, και δέκα μέρες αν είναι ανοιχτό. Αυτό σημαίνει πως απλά το βάζεις στην πρίζα πριν φύγεις για διακοπές, το φορτώνεις με τα αγαπημένα σου βιβλία και ξεχνάς το φορτιστή. Eπίτηδες. Ειδικά αν είσαι camping τύπος τότε θα το λατρέψεις.

Οι βελτιώσεις στο Kindle δεν σταμάτησαν μόνο εκεί. Η οθόνη είναι σε πολλά επίπεδα καλύτερη, αν και παραμένει να είναι E Ink. Έχει 50% καλύτερο κοντράστ, πιο ευδιάκριτα γράμματα και δεν θαμπώνει στο φυσικό φως. Ναι, καλά κατάλαβες. Μπορείς να διαβάζεις στην παραλία χωρίς να σου βγαίνουν τα μάτια. Τέλος, το Kindle διπλασίασε τη χωρητικότητα του (4 Gigabyte=3,500 βιβλία), απέκτησε τη δυνατότητα να διαβάζει pdf και έχει μερικές βελτιώσεις στον web browser.

Η τιμή του παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες εκδόσεις ενώ προτεραιότητα στις παραγγελίες θα έχουν οι παλαιότεροι κάτοχοι της συσκευής. Το 3G + WiFi μοντέλο κοστίζει $189 (145 ευρώ περίπου) ενώ το νέο μοντέλο με το WiFi κοστίζει $139 (περίπου 107 ευρώ). Και τα δύο μοντέλα μπορείς να τα προμηθευτείς και στην Ελλάδα.

Το Kindle βελτιώνεται συνεχώς και ας παίζει στην αρένα μόνο του. Δεν είναι ανταγωνιστής του iPad και ούτε το iPad του Kindle. Η συσκευή της Amazon είναι καθαρά μία συσκευή για να διαβάζεις βιβλία και όχι για κάνεις multimedia κόλπα. Γι' αυτό που φτιάχτηκε, είναι ιδανική και, όπως δήλωσε ο Τζεφ Μπέζος (CEO της Amazon και όχι Έλληνας, μη σε μπερδεύει το όνομά του), «Αν προσθέσεις ήχο και βίντεο στα βιβλία, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αποσπάσεις την προσοχή σου από αυτά. Υπάρχουν 100 εταιρίες που φτιάχνουν LCD οθόνες, γιατί η Amazon να γίνει άλλη μία από αυτές;». Έλα ντε.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ YUPI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...