Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Διαγωνισμός ποιητικής συλλογής για το Βραβείο Μαρία Πολυδούρη (υποβολή μέχρι τέλη Φεβρουαρίου 2011)

Ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας προκηρύσσουν βραβείο ποίησης πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή «Μαρία Πολυδούρη» στη μνήμη της αγαπημένης ποιήτριας με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.
Το βραβείο είναι ετήσιο, πανελλήνιο, θα απονέμεται στα Πολυδούρεια και για φέτος θα δοθεί στις 19 Μαρτίου 2011 στα Γ’ Πολυδούρεια.
Η αίτηση συμμετοχής για το βραβείο πρέπει να συνοδεύεται από την ποιητική συλλογή, η οποία έχει εκδοθεί την προηγούμενη χρονιά της βράβευσης (για φέτος έκδοση μέχρι 31/1/2011) και κατατίθεται στη Γραμματεία της «ΦΑΡΙΣ» μέχρι τέλη Φεβρουαρίου 2011 σε πέντε αντίτυπα, με την ένδειξη «Για το Βραβείο Ποίησης Μαρία Πολυδούρη».
Η Επιτροπή, η οποία θα κρίνει τα ποιήματα αυτά και όσα κατά την κρίση της δεν έχουν τυχόν υποβληθεί (εάν τα υποβληθέντα δεν ικανοποιούν τα μέλη της Επιτροπής), είναι πενταμελής, συγκροτήθηκε με βάση τον Κανονισμό Θέσπισης Βραβείου Ποίησης «Μαρία Πολυδούρη», ως εξής:
- Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ή εκπρόσωπός του πρόεδρος της επιτροπής.
- Καθηγητής του πανεπιστημίου Πελοποννήσου με προτίμηση σε καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας.
- Εκπρόσωπος της «ΦΑΡΙΣ», κατά προτίμηση ο εκάστοτε καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ.
- Ο εκάστοτε πρόεδρος και ένα μέλος από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας.Για περισσότερες πληροφορίες Η διεύθυνση της Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΦΑΡΙΣ» είναι:
Φαρών και Ασίνης 11
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 24100
ΤΗΛ : 27210-95611
FAX : 27210-95614

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...